AKTUELT

Skap en god dialog på arbeidsplassen

Adventstiden er over oss, og julen nærmer seg med passelige skritt.

Du kjenner at du har det ganske så fint, siden det verste julestresset enn så lenge befinner seg på en armlengdes avstand. Det er overraskende OK å komme seg opp om morgenen, og du tusler, trasker, sykler, busser, toger eller kjører til jobben. Godt innenfor døren har noen allerede satt på kaffe, du trekker pusten fornøyd mens du pusler deg bort til PC`en, løfter lokket og tenker, mangler jeg egentlig noe?

Det er neimen ikke sikkert. Men det vil alltid være sånn at noen mangler noe, og andre har det de trenger. Også i arbeidslivet. Hvordan vil du at dine ansatte skal ha det? Og hvordan vil du som medarbeider ha det? For min egen del, så liker jeg å vite hva jeg skal bidra med i en travel arbeidshverdag.

Det betyr ikke at jeg må sitte med lister lange som et vondt år og hake av hver gang noe er gjort. Men jeg liker at jeg får brukt min egen kompetanse og samtidig føle at det jeg gjør er verdifullt for bedriften. For meg er det en av de tingene som gjør at jeg har det fint på jobb, selv om det i perioder kan være travlere enn travlest, og jeg lurer på hvordan i all verden jeg skal klare å rekke over alt sammen. Å sette av tid til en god dialog, som er mer enn den daglige kaffepraten kan gi mye. En slik samtale gir meg en mulighet til å kartlegge hva som er viktig for meg i min arbeidssituasjon, og hvordan jeg har det på jobb. Jeg føler meg sett og anerkjent.

En god dialog kan være mer verdifull enn du tror

Ha en strålende førjulstid!

Forfatter: Tone Linn Schanche-Mjånes, kommunikasjonssjef, Motivati AS.

Flere artikler

Meld deg på nyhetsbrevet vårt