AKTUELT

Lei av jobben? Fem tips til hvordan motivere seg selv!

Motivati lederverktøy hvordan bli en bedre medarbeider
Foto: dotshock/Envato

Du har vært i den samme stillingen noen år, og akkurat nå er du litt lei av jobben. Det frister å ta en kikk på ledige stillinger hos finn.no. Hvorfor ikke? Det finnes mye interessant der ute. Men en ny jobb fikser seg sjelden selv. Hva med å fokusere på hvordan du kan finne motivasjonen igjen? Kanskje du finner ut at jobben din ikke er så gæren likevel?

1. Vær åpen – det kan gi ny input

Det er veldig lett å gjemme seg inne på sitt eget kontor eller rundt sin egen arbeidsplass når man er litt lei av jobben. Sonder terrenget når du er tilbake, kanskje du kan tilby litt hjelp til kollegaen eller sjefen din? Da kan det fort dukke opp nye utfordringer, og du kan oppleve at det gir en boost å gjøre noe litt annet enn det du er vant til! Kanskje opplever du til og med nye sider ved bedriften som du ikke ante fantes. Og det er ingen tvil om at både kollegaen og lederen din vil sette pris på det.

2. Ta initiativ – begynn i det små

Hvis du selv er lei av jobben din, så er sjansen stor for at det ikke bare er du som har merket akkurat det. Du har litt lite energi og kan lett komme inn i en negativ spiral, dette påvirker også de andre rundt deg. Kom deg ut av kontoret eller løft blikket fra pulten din i kontorfellesskapet, da er det ingen tvil om at det er enklere å ta litt initiativ som kan gi maks uttelling. Hvordan? Mitt tips er å begynne i det små. Det er utrolig mange som faktisk blir glad for at noen har husket å sette på kaffetrakteren om morgenen!

3. Hvorfor er din stilling viktig, egentlig?

Ta et steg tilbake og bli mer bevisst din egen jobb og dine konkrete arbeidsoppgaver. Hva er det du gjør som er positivt for bedriften eller organisasjonen du arbeider i? Skriv ned fem punkt, det er faktisk veldig befriende! Det gir utrolig mye å kunne sette seg selv inn i helheten til bedriften og finne mening i at det du gjør faktisk betyr noe.

4. Engasjer deg i deg selv og bedriften din

Da tenker jeg ikke nødvendigvis på at du trenger å melde deg til festkomiteen som har ansvar for julebordet. Det viser seg at både ledere og medarbeidere er opptatt av grunnverdiene (i tillegg til sterk merkevare) til arbeidsgiveren sin, og at dette er en av grunnene til at de faktisk jobber der de jobber. Disse verdiene er veldig lett å glemme i en hektisk arbeidshverdag, spesielt hvis man kun fokuserer knallhardt på sine egne oppgaver. Hva var grunnen til at du begynte å jobbe der du er nå? Er bedriftens verdier viktige for deg? Og vipps, der kjente du kanskje litt engasjement igjen.

5. Smil litt ekstra – det hjelper alltid.

En klisje, tenker du? Helt enig! Men dette er en av de klisjeene som faktisk funker. Prøv da. Ser du? Det virker.

 

Forfatter: Tone Linn Schanche-Mjånes, kommunikasjonssjef, Motivati AS

Flere artikler

Meld deg på nyhetsbrevet vårt